ATRACTII TURISTICE

  • Acasa
  • Atractii Turistice

Atractii Turistice

Vrem să te bucuri cât mai mult de locurile frumoase pe care le avem în Țara Făgărașului, și ca să fim siguri că nu ratezi nici un obiectiv turistic, venim în întâmpinarea ta cu câteva propuneri:

Cetatea Făgărașului

Dacă tot te afli în Făgăraș, nu rata cetatea Făgărașului care este cel mai important monument al orașului nostru, unul dintre cele mai mari din țară și chiar din Europa.Pentru mai multe detalii referitoare la tariful biletelor de intrare sau orarul de functionare al muzeului:

Transfăgărășanul

Este considerată și cea mai spectaculoasă șosea din România având o distanță de 151km. Aici vă puteți bucura de o priveliște inedita asupra Lacului și a Cascadei Bâlea, la doar 54 km fata de Fagaras.

Aventura Park Drăguș

Pentru iubitorii de mișcare în natură, Aventura Park Drăguș pune la dispoziția turistilor numeroase activități cum ar fi escalada, tir, trasee, tiroliane, paintball, minigolf, etc. Este locul în care se pot bucura atât părinții cât și copiii de o experiență pe cinste. Tariful biletelor si orarul de functionare le gasesti accesand link-ul

Biserica fortificată din Viscri

Frumoasa biserică evanghelică este construită în stilul bisericilor săsești fortificate din Transilvania. Din anul 1999 biserica face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Biserica-sală a fost construită de secui și ulterior a fost preluată de sași. Biserica a fost fortificată în secolul al XV-lea și transformată într-o biserică cu turnuri, bastioane și două ziduri de apărare. Biserica se află în satul cu același nume din județul Brașov. Distanta pana la aceasta frumoasa locatie este de doar 44 km pornind din Fagaras

Lacul de Smarald

Considerat o minune a naturii, lacul de smarald s-a format în interorul unei foste cariere de piatră. Denumirea acestuia provine de la culoarea apei, asemănătoare smaraldului. În zonă puteți găsi Vulcanul Racoș și Coloanele de Bazalt. Lacul este situat la o distanță de 55 km (56 min), în comuna Racoș.

Castelul de lut din Valea Zânelor

Mergând către Sibiu, un alt obiectiv desprins din povesti este Castelul de Lut. Castelul de Lut se află într-o zonă deosebită, pitorească. Peisajul magic este completat de măreția naturii, de întinderea verde și de minunatele priveliști.

Complex Turistic Sâmbăta de Sus

În cadrul complexului turistic puteți găsi Mănăstirea Brâncoveanu, un loc ideal pentru rugăciune și liniște sufletească. Distanța până la Complex este de 28 km (aprox. 25 min.) străbătând următoarele localități: Beclean, Voila, Sâmbăta de Sus (în drum spre aceasta localitate puteți vizita și Herghelia Sâmbăta de Jos). Cabana Valea Sâmbetei (1401 m). La o distanță de 10 min se alfă și Chilia Părintelui Arsenie Boca.

Complexul din Lisa - La Vâltori

Meșteșugul lânii a fost transmis din generație în generație cu ajutorul tehnologiilor și a fost păstrat până în prezent. În acest loc descoperiți modul de prelucrare al lânii. Acest obiectiv se află la 20 de km ( aprox. 25 min), străbătând localitățile Beclean, Voila, Sâmbăta de Sus, Lisa

Manastirea Rupestra

Manastirea rupestra Sinca Veche este un vechi lacas de cult ce se afla la Sinca Veche, la 25 de kilometri (aprox. 30 min) de Fagaras. La Sinca Veche se merge pentru legendele si misterul lacasului de cult sapat in piatra. Supranumit si "Templul Ursitelor", "Manastirea Sapata in Piatra" sau "Templul de la Sinca Veche", loc de reculegere, de implinire a dorintelor bune, dar si de oaresce fenomene paranormale - dupa parerea unora.